“Λίφτινγκ” στο συντριβάνι με τα δελφίνια

Για πολλά χρόνια, από τότε που διαμορφώθηκε η πλατεία Ανδρούτσου το 1967, το συντριβάνι με τα μπρούτζινα δελφίνια ήταν το πιο “hot” σημείο συνάντησης για μικρούς το καλοκαίρι, λόγω του νερού που ανέβλυζε σε μικρούς πίδακες, αλλά και του πειρασμού που μας δημιουργούσε για το κλασικό μπουγέλωμα.

Αυτή η εικόνα-ανάμνηση θα αποτελεί παρελθόν σε λίγους μήνες, αφού το συντριβάνι της κεντρικής πλατείας θα υποστεί “λίφτινγκ”, και επιτέλους, θα λειτουργήσει μετά την αχρηστία πολλών ετών.

Το νέο σιντριβάνι θα είναι υποδαπέδιο, που είναι ένας από τους πιο δημοφιλής και μοντέρνους τύπους σιντριβανιού παγκοσμίως που εξασφαλίζει ένα θεαματικό υδάτινο σχήμα μέσα από τη γη, θα είναι κατασκευασμένο από χάλυβα και τις βραδινές ώρες ο υποβρύχιος φωτισμός λευκός ή RGB πολύχρωμος, θα δημιουργεί ένα φαντασμαγορικό εφέ με εκατομμύρια αποχρώσεις χρωμάτων. Και το σπουδαιότερο; H συντήρηση και ο καθαρισμός του θα είναι εύκολος. Έτσι, θα πάψει να αποτελεί χώρο συσσώρευσης απορριμμάτων, λόγω της αχρηστίας του.

Το compact σιντριβάνι θα τοποθετηθεί περίπου στη θέση του παλιού σιντριβανιού σε σχήμα ορθογωνίου παραλληλόγραμμου, στην ίδια στάθμη με την πλατεία και με τις ίδιες πλάκες, ενώ τα δύο δελφίνια θα αφαιρεθούν και θα τοποθετηθούν στο νέο τύπου σιντριβάνι .

Στόχος του Λιμενικού Ταμείου είναι να αποτελέσει ένα καλαίσθητο σημείο αναφοράς για την πόλη και οι Αρχιτεκτόνισσες συμπολίτισσές μας Βασιλική και Ελισάβετ Σαρρή που έκαναν τη μελέτη της ανάπλασης προσθέτουν ένα νέο “must” σημείο συνάντησης στην πόλη. Όσο για τις μαμάδες; Mάλλον, δε θα αποφύγουν τα μπουγελώματα των λιλιπούτειων θαμώνων της πλατείας.

Πηγή εφημερίδα: ΤΟ ΒΗΜΑ της Πρέβεζας